Radijska oddaja Prizma optimizma v Sarajevu

datum: 16.06.2014

07.06.2014 se je ob 20. uri v koncertni dvorani, v Domu oružanih snaga BIH, v Sarajevu odvila težko pričakovana in skrbno načrtovana prireditev, razvedrilno glasbena radijska oddaja Prizma optimizma, katero so v živo lahko spremljali poslušalci 1. programa Radia Slovenija. S tem projektom zabavnega karakterja smo se začeli ukvarjati že pred meseci in glavni organizatorji pri tem so bili: RTV Slovenija, Radio Slovenija 1. program, Slovensko društvo Cankar in BH Radio 1. Po navadi s to oddajo kolegi z RTV Slovenija obiskujejo kraje po Sloveniji, tokrat pa so se odločili, da jo posvetijo svojim rojakom iz Sarajeva.

Razlog za to sta dve okrogli obletnici: 30 let od Zimskih olimpijskih iger v Sarajevu in 100 let od začetka prve svetovne vojne, kjer je Sarajevo prav tako vtisnilo svoj pečat.

Že pol ure pred začetkom je bila dvorana v Domu oružanih snaga BIH, v Sarajevu, skoraj nabito polna. Poleg naših članov in drugih sarajevskih Slovencev, so bili prisotni naši prijatelji iz drugih sarajevskih društev, predstavniki slovenskega veleposlaništva iz Sarajeva, člani slovenskih društev iz Zenice, Kaknja, Breze, Tuzle ter ostali naši prijatelji in sorodniki iz kulturnih in glasbenih inštitucij. Najprej je vse navzoče pozdravil in nagovoril voditelj oddaje Milan Krapež, nato pa je prvimi takti navzoče pozdravil Big band RTV Slovenije pod dirigentsko palico Lojzeta Krajnčana. V nadaljevanju pa so za navdušenje publike skrbeli naslednji nastopajoči: Alenka Godec, Nuša Derenda, naša članica in mezzosopranistka Mateja Čarman Skelo, naš mešani pevski zbor Camerata Slovenica z dirigentko Melito Čičić, pesnik Mile Stojić in satirični trio: Sašo Hribar, Tilen Artač in igralka Violeta Tomič, seveda pa ne smemo pozabiti glasbene spremljave Big banda RTV Slovenije. Uro in pol zabave je minilo kot bi trenil, vsaka točka je bila nagrajena z bučnim aplavzom in verjamem, da so ploskali tudi poslušalci ob radijskih sprejemnikih. Nikakor nismo mogli dojeti, da je prireditve konec in veseli smo, da so bili z oddajo zadovoljni vsi, katere smo povprašali: organizatorji, izvajalci – nastopajoči, poslušalci in ostali gostje. Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo prijateljem z RTV Slovenije, Radiu Slovenija 1. program ter seveda vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi te prireditve na kakršenkoli način ter tako popestrili poletni kulturni utrip Sarajeva.

prizma skeloPrizmaprizzmaprizma oprizmaop