Učenci OŠ Bežigrad pri slovenskih vrstnikih v Sarajevu

datum: 13.10.2014

09.10.2014 smo v popoldanskih urah na sedežu društva pričakali naše prijatelje iz Ljubljane, učence z OŠ Bežigrad, s katerimi nas je lansko leto povezala naša učiteljica slovenskega jezika Ana Pulko.

V decembru 2013 so bili naši učenci dopolnilnega pouka slovenskega jezika njigovi gosti v Ljubljani, letos pa nam vračajo obisk in smo mi njihov gostitelj. Hkrati se je bežigrajska osnovna šola povezala z eno sarajevskih osnovnih šol. Tako so bili naši mladi gostje prisotni pri pouku na osnovni šoli in kasneje še pri dopolnilnem pouku slovenščine v našem društvu. Peljali smo jih na ogled mesta in poskusit znane sarajevske čevapčiče na Baščaršiji. Vsi skupaj smo se odzvali vabilu Slovenskega veleposlaništva v Sarajevu., kjer so nas toplo sprejeli in pogostili. Vse te aktivnosti so potekale naslednji dan, ko so se naši obiskovalci malce odpočili. Tako se je v petek zvečer,10.10.2014, končalo naše druženje v Sarajevu, ampak to še ni konec. V soboto zjutraj pa so se vsi podali na pot v Banja Luko na srečanje učencev dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture iz BIH.

Sarajev Bežigrad