USTVARJALNA DELAVNICA ZA SREDNJEŠOLCE IN ODRASLE; OBISK DIJAKOV IZ NOVEGA MESTA

datum: 25.11.2015

V soboto, 21. novembra, je bila v prostoru Društva narodnih manjšin v Banja Luki  ustvarjalna delavnica fototransfer. Udeležili so se jo srednješolci in odrasli učenci dopolnilnega pouka slovenščine. Naši gostje so bili dijaki Gimnazije Novo mesto. Spremljali sta jih profesorica slovenščine Suzana Krvavica in Branka Bukovec z Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Sprejeli smo jih v prostorih Društva narodnih manjšin in kar takoj smo jih povabili k skupnem ustvarjanju.

Obisk srednješolcev iz Gimnazije Novo mesto  Skupno ustvarjanje

Ustvarjalno delavnico je vodila Katja Bevk iz Knjižnice Antona Tomaža Linharta iz Radovljice. Spoznali smo novo tehniko prenosa fotografij, nastala so zanimiva dela, ki nas bodo spominjala na skupne ustvarjalne trenutke. Božena Kolman Finžgar, direktorica radovljiške knjižnice, je poudarila, da sodelovanje med knjižnico in Društvom Slovencev Triglav poteka že tretje leto.

Ustvarjalna delavnica

Otroci in odrasli iz Banjaluke in Slatine so vključeni v bralni projekt Knjižnica – vesolje zakladov. Poleg tega, da sta s Katjo Bevk izvedli dve delavnici, sta učencem dopolnilnega pouka slovenščine prinesli veliko revij. Ob branju lahko bogatijo besedni zaklad in preverjajo razumevanje slovenščine.

Ustvarjanje srednješolcev v Banja Luki

Po delavnici so dijaki iz Novega mesta odšli k vrstnikom iz Banja Luke, zvečer pa so vsi skupaj na martinovanju uživali ob plesu in dobri hrani.

V nedeljo, 22. novembra, je bil že čas za slovo. Gostje so se popoldan odpeljali proti domu. Stiki z dijaki iz Novega mesta so stalni in vedno prinesejo nova prijateljstva. Ta obisk je bil kratek, a vendar upamo, da je vsem gostom ostal v prijetnem spominu.

Barbara Hanuš