PROSLAVA ZA PREŠERNOV DAN V SARAJEVU

datum: 17.02.2016

6.2.2016 smo v Sarajevu svečano obeležili spomin na največjega slovenskega poeta, Franceta Prešerna, ki ga tudi Sarajevčani dobro poznajo, vsaj tisto malo starejše generacije. Mimogrede, v Sarajevu je naš največji pesnik že dolgo tega dobil svojo ulico ( ulica Franca Prešerna na Dobrinji ).

Prešernov dan SarajevoPrešernov dan SarajevoPrešernov dan Sarajevo

Prešernov dan je v našem društvu že tradicionalni dogodek, ki ga praznujemo vsako leto, vsakokrat na malo drugačen način. Letos se je predstavil naš zbor Camerata Slovenica s petimi pesmimi, nadaljevali so učenci in tečajniki slovenskega jezika z glasbenimi in recitacijskimi točkami, s tremi pesmimi gostujoči kamerni zbor RKUD Proleter iz Sarajeva in za sam konec je bila še promocija almanaha Zora Cankarjeva. Prireditev je vodila Dina Maksumić. Proslava je bila dobro obiskana, med publiko je bilo videti veliko naših članov, predstavnike Slovenskega veleposlaništva iz Sarajeva, predstavnike Slovenske vojske, prijatelje iz drugih društev in medije ( Dnevni Avaz in BHT 1 ). Po končanem uradnem delu smo nadaljevali z druženjem ob soku in vinu v preddverju dvorane.

Prešernov dan Sarajevo