POLETNA ŠOLA – RADENCI

datum: 21.07.2016

V sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter z Zavodom RS za šolstvo in Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti je Združenje Slovenska izseljenska matica organizirala ustvarjalno poletno šolo za mlade z naslovom – Slovenščina malo drugače.

SNV10003   SNV10020

Poletna šola je potekala med 10.  in 16. 7. 2016 v Radencih v Beli krajini. V poletni šoli sodelovale so učiteljice slovenščine Ksenja Žižek, Lea Lehner in likovne vzgoje Natalija Veselič-Martinjak. Poleg učenja slovenščine je bil v šoli poudarek tudi na likovnem ustvarjanju, učenju o slovenski domači umetnosti – npr. poslikavanju panjskih končnic, peki tradicionalne pogače, lončarjenju, poslikavi tradicionalnih pisanic,… Učenje slovenščine in likovno ustvarjanje sta bila v povezavi. Vsa dela, ki so jih udeleženi poletne šole ustvarili, so razstavili zadnji dan skupnega druženja v CŠOD in imeli tudi kratko prireditev.

SNV10023      SNV10026

V času poletne šole za otroke, ki živijo izven RS so bili v centru nameščeni tudi otroci iz Slovenije s katerimi so sodelovali in tako še izboljševali svoje znanje slovenščine. Kar osem naših učencev Ana Katalina, Elena Lunić, Viktor Perušić, Andrej Drinić, Jovan Dimitrijević, Aleksandra Špehar, Rastko Zrnić, Aleksandar Zrnić, je prišlo na poletno šolo Slovenščina malo drugače.

SNV10029