13. revija kulturne ustvarjalnosti nacionalnih manjšin

datum: 03.10.2016

24. septembra 2016 je bila v Banjaluki revija kulturne ustvarjalnosti nacionalnih manjšin na kateri so svojo bogato tradicijo, kulturo, običaje pokazali številni člani društev nacionalnih manjšin iz tega mesta. Publiki so predstavili kulturno ustvarjalnost svojega naroda Čehi, Črnogorci, Italijani, Makedonci, Mađari, Romi, Poljaki, Slovaki, Slovenci in Ukrajinci. Na stojnicah, ki so bile postavljene v dvorani nacionalnih manjšin, so predstavili svojo kulinariko, predmete, rokodelstvo, knjige in biltene. Revija kulturne ustvarjalnosti nacionalnih manjšin je lansko leto uvrščena v letni koledar kulturnih manifestacij Banjaluke.

Društvo Slovencev RS Triglav Banjaluka so predstavile učenke dopolnilnega pouka slovenščine.

Banjaluka Smotra2016 (1)   DSC03023   DSC02984

Obiskovalcem so predstavile slovensko kulturo in pesmi slovenskih pesnikov, ki pišejo o našem svetu, otroških igrah ter o sladkih in kislih besedah.

Prisotne so pozdravili namestnica mestnega načelnika Banjaluke Jasna Brkić, predsednik Zveze nacionalnih manjšin Republike Srbske Franjo Rover in Željko Vaško, kandidat za odbornika v Skupščini Mesta Banjaluka zastopajoč nacionalne manjšine. Na reviji, ki je bila v dvorani Obilićevo so bili prisotni tudi minister za ekonomske odnose in regionalno sodelovanje Republike Srbske Zlatan Klokić, šef predstavnišva Republike Srbske v Izraelu, Arie Livne, narodni poslanec Igor Radojčić, predstavniki Pisarne Visokega predstavnika v BiH, OSCE in številni ambasadorji.

smotra_1   Banjaluka Smotra2016 (2)   Banjaluka Smotra2016 (3)