POLETIMO NA KRILIH BESED

datum: 19.10.2016

Branje je zabavno, knjige nas ponesejo v domišljijski svet, hkrati pa nam kažejo tudi ogledalo našega sveta. Ob branju bogatimo besedišče, zato pomembno vpliva na učenje jezika in vsi učitelji dopolnilnega pouka slovenščine si želimo, da bi naši učenci kar največ brali.

V Banjaluki smo se že četrto leto pridružili skupini poletnih bralcev, postali smo Poletavci. Poletavec postaneš tako, da poleti 30 dni vsak dan pol ure bereš karkoli: knjige, stripe, časopisne članke, revije, recepte. To poletje so na krilih besed uživali Anastasija Babić, Iva Potkonjak in Aleksandra Špehar iz Banjaluke, Ivana Šurlan, Emilija Šurlan in Jelena Stupar iz Novega Grada, Vesna Sikirić iz Prijedora ter Mihaila Đurđević in Milica Radešić iz Teslića.

SNV10040

V soboto, 15. oktobra, smo se zbrali v hotelu Inn v Banjaluki. Vsem Poletavcem smo podelili priznanja in majice. Projekt Mestne knjižnice Ljubljana je leta 2014 prejel priznanje Slovenske sekcije IBBY za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja. Veseli smo, da v uspešnih projektih, namenjenih slovenskim otrokom in mladostnikom, sodelujejo  tudi učenci dopolnilnega pouka slovenščine.

Barbara Hanuš