Glasbena delavnica

datum: 02.11.2016

Pravijo, da je glasba najbolj priljubljen jezik na svetu. »Kjer besedam spodleti, glasba govori,« je zapisal danski pravljičar Hans Christian Andersen. Pesmi so v soboto, 29. oktobra, zadonele tudi v prostoru Društva narodnih manjšin v Banjaluki. Glasbeno delavnico je vodila prof. Natalija Veselič Martinjak.

Zadnja oktobrska sobota je bila praznična. Slovenci ne praznujemo le 1. novembra, dneva mrtvih, ampak tudi 31. oktober, dan reformacije. Spominjamo se Primoža Trubarja, avtorja prvih slovenskih knjig, in drugih protestantskih piscev. Obdobje reformacije pomeni začetek slovenske književnosti, zato je dan reformacije kulturni praznik. Pri dopolnilnem pouku slovenščine smo učne ure namenili petju.

Banjaluka 2016 glasbena delavnica 004   Banjaluka 2016 glasbena delavnica 009   Banjaluka 2016 glasbena delavnica 022

Profesorica Natalija Veselič Martinjak je vodila dve delavnici: prvo za otroke, drugo za mladostnike in odrasle. Žan Žak Martinjak je z igranjem na kitaro poskrbel za glasbeno spremljavo. Otroci so se naučili pesmi Ni copatka in Enkrat je bil en majhen škrat, mladostniki in odrasli pa pesem Mrtva reka.

Banjaluka 2016 glasbena delavnica 030

Barbara Hanuš