DRUŽENJE UČENCEV IZ BANJALUKE IN KRANJA

datum: 26.10.2017

Banjaluški osnovnošolci in dijaki so bili maja v Kranju. Uživali so ob druženju z vrstniki, zdaj pa so jim vrstniki iz Kranja obisk vrnili.

DSCN1760   DSCN1762   DSCN1802

V izmenjavi učencev sta sodelovali Osnovna šola Franceta Prešerna in Gimnazija Franceta Prešerna Kranj. V petek, 20. oktobra, so se mladi in njihovi spremljevalci že zgodaj odpeljali iz Kranja. V Banjaluki so jih pričakali člani Društva Slovencev Triglav. Sončno popoldne je bilo namenjeno ogledu Banjaluke in okolice. Odpeljali so se v kanjon reke Vrbas, kjer je ena najlepših rafting prog v Evropi. Turistični vodič jim je povedal številne zanimivosti o reki ter o zgodovini teh krajev. Osnovnošolci so skupaj s profesorji obiskali Osnovno šolo Ivo Andrić, gimnazijci pa Gimnazijo Banjaluka. V soboto dopoldan so se gostje in gostitelji udeležili kviza za Slovence v Bosni in Hercegovini, prosti čas do nedeljskega odhoda avtobusa pa so z novimi prijatelji preživeli tako, da nikomur ni bilo dolgčas.

DSC_0023   DSC_0024   DSC_0027

Mladi iz Slovenije so se lahko prepričali, da je  Banjaluka je mesto mladosti, športa in zelenja. Znana je po odlični hrani, slaščicah, dobri zabavi in prijaznih domačinih.

Barbara Hanuš