Guverner Avstralije podelil častno odlikovanje Slovencu

datum: 03.09.2008

Peter Mandelj, predsednik Sveta slovenskih organizacij Viktorije, prejel častno odlikovanje guvernerja Avstralije.

Pred časom smo prejeli novico, da je guverner Avstralije podelil častno odlikovanje g. Petru Mandelju, predsedniku Sveta slovenskih organizacij Viktorije in članu Sveta Vlade RS za Slovence po svetu.

Guverner Avstralije prof. David Kretser, je posebej izpostavil Mandeljeve zasluge za medsebojno sodelovanje slovenskih organizacij in služenje slovenski skupnosti v Avstraliji.

Slovenska izseljenska matica v sodelovanju s Petrom Mandeljem in omenjeno organizacijo že nekaj desetletij organizira različne, kulturno zabavne prireditve med slovenskimi društvi v Avstraliji. Lani smo tako organizirala turnejo g. Borisa Kopitarja in »Zapeljivk«, letos pa smo sodelovali pri organizaciji gostovanja narodnozabavnega ansambla »Snežnik«.

Predsednik Združenja SIM, strokovna služba in člani Izvršnega odbora gospodu Mandelju izražamo vse čestitke.