Razstava Oskarja Moleka v Renčah

datum: 20.04.2009

Oskar Molek je kulturni menedžer, skrbnik in raziskovalec fotografije.

Otvoritev fotografske razstave Oskarja Moleka,
v petek, 24. aprila 2009, ob 20. uri v prostorih Krajevne skupnosti Renče.

Oskar Molek je kulturni menedžer, skrbnik in raziskovalec fotografije.
Imel je vrsto samostojnih razstav v Južni Ameriki, sodeloval je tudi na številnih skupinskih predstavitvah. S fotografsko razstavo, ki bo gostovala v Renčah , smo Oskarja Moleka predstavili v Idriji in Novi Gorici, lani pa je s to razstavo gostoval tudi v Cankarjevem domu . Oskar Molek - kmetica
molek 2

Fotografije, ki so razstavljene, so spomini na potovanje po andskem svetu severne Argentine, Bolivije in Peruja. Človeški liki in obrazi se izgubijo v tej izkušnji ter se zlijejo s to odmaknjeno geografijo. Njihovi pogledi, roke, oblačila, izdelki izhajajo iz starodavne kulture, ki z ročnim delom časti zemljo.

El sonido del silencio

Oskar Molek je eden najpomembnejših potomcev predvojnih primorskih migrantov in nekdanji štipendist SIM. Molek v izseljenstvu nadaljuje tradicijo slovenskega jezika; njegova žena Amalija Perez Molek, se je naučila slovenskega jezika, hčerka pa je bila eno leto na študiju v Sloveniji.

Razstava v Renčah bo na ogled do 10. maja 2009.
Lepo vabljeni!