Koncert Big Banda Nova s solistkami - v Novem Sadu

datum: 04.06.2009

V prijetno ohlajenem prostoru novosadskega studia se je Big Band tokrat v rahlo spremenjeni zasedbi, predstavil ponovno s solistko Aniko Horvat, ki jo je občinstvo v Novem Sadu spoznalo že lani, medtem, ko so se tokrat prvič predstavili Damjana Godnič in Kristina Oberžan.
Anika

Dne 21. 5 ob 20 uri zvečer, se je v novosadskem studiu M ponovno slišala glasba Big Banda Nova iz Nove Gorice s solistkami Aniko Horvat, Damjano Godnič in Kristino Oberžan.
Big Band se je društvu Slovencev »Kredarica« v Novem Sadu predstavil že lani ob priložnosti Kulturnega dneva v organizaciji Slovenske izseljenske matice. Za ponovni nastop so se odločili na pobudo Slovencev iz Novega Sada in na lastno željo, saj je bil lanskoletni nastop izredno dobro sprejet med slovensko - novosadsko publiko in s pohvalami zabeležen v medijih.
Anika je bila odlična v izvedbi Moondance V. Morissona in njene zmagovalne pesmi MMS Lahko noč Piran.
Kristina Oberžan, ki je svojo glasbeno pot začela v vodah klasične glasbe kot saksofonistka, nadaljevala pa kot jazz vokalistka in leta 2007 magistrirala iz Jazz petja na Univesitat fur Kunst und Music v Gradcu je novosadsko slovensko je navdušila z zimzelenima Med iskrenimi Ljudmi in Poletno noč , ter klasikami All of me - S. Simonsa in Route 66. Damjana Godnič, se z glasbo uspešno ukvarja že mnogo let, pa je s svojimi vokalnimi sposobnostmi povsem osupnila s pesmijo All by myself.
Pod taktirko akademika Miloša Rijavca in v aranžmaju Anžeta Vrabca, ki v orkestru igra klavir, je Big Band izvrstno odigral Slovensko ljudsko, Dekle je po vodo šlo.
Slovensko-novosadsko občinstvo je bilo nad koncertom navdušeno, orkester in solistke pa nad poslušalci in Vojvodino.
oderoder 2solosolo1damjanakristinaanikadardar2dar8