Vabilo Slovenske mladine iz Frankfurta

datum: 09.11.2010

fssdbf

Pozdravljeni,

počasi se zavedamo, da se približujemo 20. obletnici osamosvojitve naše dežele!

Ob tem prazniku nameravamo spomladi 2011 v Frankfurtu izvesti kulturni projekt – naš moto: »Mladih 20 let sLOVEnije - 20 let ljubezni«. Kako doživljajo domovino mladi v matični, kako izven matične domovine Slovenije? Pomnimo: v izseljenstvu in zamejstvu srečamo Slovence 1. in 2., morda že 3. generacije – vse s slovenskimi koreninami.

Namen našega projekta naj bo povezovanje mladih in še zmeraj mladih Slovencev iz vsega sveta. Želimo, da se Slovenci med seboj spoznamo in skupaj praznujemo rojstni dan naše dežele Slovenije, katere krila sežejo daleč preko njenih matičnih meja. Naš cilj je zavedanje, da smo tukaj - da nas je in da obstajamo že 20 let, da smo obstajali dolgo pred tem časom in da bomo obstajali tudi vnaprej kot en narod - kot Slovenci.

V projektu »Mladih 20 let sLOVEnije - 20 let ljubezni« lahko sodelujejo skupine ali posamezniki. Program je lahko sestavljen glasbeno, plesno, športno, gledališko in podobno ali pa tudi kot razstava. Morda v svoj nastop tudi vplete sodelovanje tukajšnjih mladih? Saj vsi govorimo slovensko. Odprti smo za ideje in predloge!

Prireditev naj bi se končala s skupno zabavo ob nastopu slovenske glasbene skupine. Tudi to mesto še ni oddano!

Prosimo, da prijavi priložite:
- kratko predstavitev: Kdo ste? Kaj delate? Kako delujete in koliko časa že? Obstajajo posnetki, kjer vas lahko vidimo v akciji?
- kratek opis nastopa/programa
- predračun v primeru, da stroškov ne pokrivate sami (v tem nekomercialnem projektu so naše možnosti omejene)

Prijavo pošljite na naslov:
Rok prijave je 12.11.2010 ob 20:10 uri. Vabljeni!

Prosimo, da ta razpis posredujete svojim prijateljem, znancem in drugim možnim interesentom!

Se vas že veselimo spoznati!

Z lepimi jesenskimi pozdravi,
Vaša slovenska mladina iz Frankfurta /Nemčija