Športni dan Društva Slovencev Kredarica Novi Sad

datum: 16.05.2014

V soboto, 10. maja 2014, je Društvo Slovencev Kredarica organiziralo športno srečanje slovenskih društev. V prečudovitem športnem centru Grand Cluba v gozdu akacij ob Bački Palanki, so se v tenisu, košarki in odbojki pomerili člani Društva Slovencev Emona iz Rume, Društva Slovencev Planika iz Zrenjanina in Društva Slovencev Kredarica iz Novega Sada.

Zbralo se je 25 mlajših športnih navdušencev in  nekaj  starejših, ki pa se  počutijo dovolj mlado, da so z njimi sodelovali v omenjenih panogah.

Po končanih tekmah je vodstvo DS Kredarica podelilo udeležencem zahvale za sodelovanje, za spomin pa so dobili majice z napisom omenjenega športnega dogodka.

DS Kredarica je  športnike in posebne goste, med katerimi sta bila tudi namestnik veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Srbiji Milan Predan ter učiteljica dopolnilnega pouka slovenskega jezika Rut Zlobec, pogostilo z bogatim kosilom, ki se je nadaljevalo s prisrčnim druženjem in z željo, da bi športni dan postal tradicionalen, saj je bil pri udeležencih  sprejet z navdušenjem.

Še posebej hvala  članoma DS Kredarica  Neveni in Ivanu Beliću, ki sta z uspehom na javnem razpisu  AP Vojvodine – Pokrajinskega sekretariata za mladino in šport,  zagotovila finančna sredstva za realizacijo dogodka.

Društvo Slovencev Kredarica, Novi Sad

Kredarica športni danKredarica športni danKredarica športni danKredarica športni dan