Skupna pobuda nacionalnih manjšin v Sarajevu

datum: 27.05.2014

23.05.2014 se je sestanka pri Županu Sarajeva udeležila naslednja delegacija: Nj. eks. Iztok Grmek, slovenski veleposlanik v BIH, Barbara Pribožič Leka, predsednica SD Cankar, Jovanka Mazalović Šalaka, predsednica češkega društva Češka Beseda in Sanja Bogdanović, podpredsednica Zveze slovenskih društev v BIH Evropa zdaj. V prisrčnem enournem pogovoru so bili Županu Komšiću predstavljeni problemi, ki jih imajo manjšine v Sarajevu v zvezi s prostorom za društva in hkrati prošnja, da se ta težava odpravi.

Veleposlanik Grmek je omenil možnost, da se v reševanje tega problema vključijo tudi druge države, katerih manjšine živijo na teh prostorih in da se najde neka skupna rešitev. Župan Komšić je izrazil pripravljenost, da pomaga pri tej zadevi, da bi manjšine kolikor se da kvalitetno delovale še naprej. Dogovorjeno je bilo, da bo naslednji sestanek v septembru, da vsi ugotovijo ali je bil kakršenkoli napredek na tem področju. Na koncu je predstavnica SD Cankar predala g. Komšići zahvalo društva za vso pomoč, ki jo je nudil pri delovanju nacionalnih manjšin.

sarajevo