Pustovanje v Sarajevu

datum: 19.02.2015

14. februarja 2015 se je v poznih popoldanskih urah odvilo zdaj že tradicionalno pustovanje, ki ga zadnjih nekaj let skupaj organizirata Slovensko društvo Cankar in Hrvatsko kulturno društvo Napredak. Tokrat je bilo malo drugače in na ta veseli dogodek smo povabili še prijatelje s katerimi večkrat družimo in sicer iz dveh društev, Združenja Makedoncev in Združenje Madžarov iz Sarajeva.

Dogodek je bil sestavljen iz dveh delov. Najprej so voditelji Snježana, Davor in Elica najavili program ter na kratko opisali pustovanje v Sloveniji, Hrvaški in seveda v Bosni in Hercegovini. Nato je Tamburaški orkester Lira zaigral nekaj evergreenov. Sledil je mimohod mask po dvorani ob spremljavi koračnice Lire. Potem so se posamične in skupinske maske predstavile občinstvu in „strogi“ žiriji: Sonji, Zehri in Irmi ( slovensko-makedonsko-madžarska naveza ). Sledil je petnastminutni ples mask na znane latino hite, da se je žirija imela čas odločiti, katera maska si zazluži pohvalo. Pri tem plesu so se voditelji izkazali kot dobri animatorji, na noge so dvignili tudi nekatere iz publike. V nadaljevanju so najboljše maske prejele pohvalo, se fotografirale posamično in skupinsko in že je bil čas za kratek odmor, okrepčitev s krofi in sokom.

V drugem delu je orkester Lira ubral malo drugačne note, plesno glasbo, kajti datum je bil primeren in na ta način smo s plesom obeležili še Valentinovo. Ponovno so ob zvokih valčka in tanga zaplesale maske in pa precej tistih, ki so do takrat bili le v vlogi gledalcev ali organizatorjev. Dve in pol ure je minilo kot bi trenil in počasi je bilo treba kreniti proti domu, kajti nekatere male maske so se precej utrudile in morale so na zasluženi počitek. Veseli nas, da so nas vsi udeleženci pohvalili za organizacijo dogodka.

Veselo rajanje v Sarajevu.