Otvorite razstave karnevalskih fotografij

datum: 30.03.2015

V ponedeljek 23. marca je bila v ART Centru Banjaluka otvoritev razstave fotografij, avtorja Janka Levaniča iz Ptuja.

Na otvoritvi te zanimive razstave je bil poleg avtorja in gostov iz Ptuja, tudi letošnji Princ „Kurentovana“ Zvonko Križaj, eden izmed večletnih organizatorjev tega širom sveta znanega karnevala, ptujskega Kurentovanja. Ob prisotnosti medija in številnih obiskovalci je razstavo odprl konzul Konzularne pisarne Republike Slovenije v Banjaluki Branko Zupanc.

Predstavljenih je okoli 60 fotografij, motivov iz karnevalov, ki so bili prikazani širom BiH, Srbije, Slovenije, Črne Gore, Makedonije, Avstrije, Belgije, Bolgarije in Francije. Posebnost te razstave je pravgotovo kostim - maska „Kurenta“ v originalni velikosti, ki so si jo obiskovalci lahko tudi neposredno ogledali.

V organizacijo fotografske razstave so se poleg glavnega organizatorja ART Centra Banjaluka vključili tudi Društvo Slovencev Triglav Banjaluka in pokrovitelj razstave Perutnina Ptuj S doo, Srbac.

Ogled razstave je možen do 23. do 29. marca

RazstavaRazstava