Razstava v Art centru v Banja Luki

datum: 23.11.2015

RAZSTAVA V ART CENTRU

V ART centru v Banjaluki  je bila 16. novembra 2015 razstava slik z naslovom:

“ Ptuj in vino –Martinovanje na ptujskem“,

„ Rimljani na Ptuju“

„ Razstava predmetov iz gline in slik na trdi podlagi“

V skupnem projektu s centrom za edukacijo in delo z otroki in mladino „MIS“, centrom za kulturne in promotivne dejavnosti „Primera MILL“ in Društva Slovencev RS „Triglav“ Banjaluka je bila v Art centru odprta zanimiva razstava o Ptuju, najstarejšem mestu v Sloveniji. Slike, ki so razstavljene prikazujejo podobe preteklosti, življenje starega mesta od obdobja rimskega imperija naprej..., vse do danes, ko je Ptuj poleg zgodovinskih znamenitosti postal tudi kraj znan po proizvodnji odličnega vina, atraktivne proslave Martinovanja, kurentovanja in ostalih za turizem privlačnih dogodkih.

Avtorja razstave sta Janko Levarič in Andrej Klasinc.

banja Luka Razstava         Banja Luka razstava 1

V sklopu razstave je bila tudi predstavitev predmetov iz gline in slik delanih na trdi podlagi. Predmete, nakit iz gline in slike izdelane v posebni tehniki so oblikovale članice društev nacionalnih manjšin na edukativni delavnici, ki jo je vodila mentorica Sunčica Laguza.

Prisotne je pozdravil Milenko Laketić. Med obiskovalci so bili predstavniki nacionalnih manjšin, gosti iz Ptuja, predstavnika Perutnine Ptuj in konzul Konzularne pisarne Republike Slovenije v BiH, ki je razstavo tudi odprl.

Nataša Kajmaković