Ravnatelji srednjih šol iz Novega mesta v Banjaluki

datum: 29.03.2016

18. marca 2016 so se v Banjaluki zbrali ravnatelji srednjih šol iz občine Novo mesto in ravnatelji srednjih šol  iz Banjaluke.

Želja za povezovanjem med srednjimi šolami dveh mest je plod dolgoletnega sodelovanja Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, slovenskega društva Triglav iz Banjaluke, posluha oblasti obeh mest, večletnega uspešnega dela, prijateljstva, izmenjav  izkušenj na področju izobraževanja, kulture ter  povezovanjem izmenjav dijakov in učiteljev.

V Novem mestu je bila 2.  junija 2015 podpisana listina o nadaljevanju že prej omenjenega uspešnega sodelovanja obeh mest.

Skupno sodelovanje se nadaljuje  tudi v letošnjem letu. Vodja in koordinator srečanja v Banjaluki  je bila  Kristina Mrđa, direktorica  Aktiva direktorjev srednjih šol regije Banjaluka.

Med prisotnimi iz Novega mesta so bili:

Štefan David, direktor Šolskega centra Novo mesto; Sebastijan Brežnjak, ravnatelj Srednje strojne šole; Boris Plut, ravnatelj Srednje elektro šole in tehniške gimnazije; Drago Crnić, pomočnik ravnatelja Srednje elektro šole in tehniške gimnazije; Petra Žibert, pomočnica ravnateljice Srednje zdravstvene in kemijske šole; Damjana Gruden, ravnateljica Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole; Tomaž Pintarič, vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra; Hrovat Tone, direktor  Gostinske šole in Hlebec Vida sekretarka

SNV10427

Iz Banjaluke so se srečanja udeležili:

Vojislav Popović, direktor Elektro teničke škole Nikola Tesla; Ljuban Bajić, direktor Građevinske škole ; Kristina Mrđa, direktorica Tehničke škole ; Zoran Pejašinović, direktor Gimnazije; Edi Haneš, direktor Poljoprivredna  škola; Boris Spasojević, direktor Ugostiteljsko- trgovinsko- turističke škole

Razgovori med direktorji, ravnatelji so potekali o že začrtanih nalogah, ki jih želijo uresničiti v letošnjem šolskem letu.

SNV10429

Nataša Kajmaković