MePZ DAVORIN JENKO IN OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA PRI ROJAKIH NA REKI

datum: 03.10.2016

V soboto 24. septembra 2016 so člani MePZ Davorin Jenko, otroške folklorne skupine in Društva Slovencev Triglav odpotovali na Reko. Dan je bil sončen, razpoloženje na poti odlično, tudi peturna vožnja do Reke nam ni zadala prevelike utrujenosti. Slovensko Društvo KPD Bazovica je bilo organizator našega dvodnevnega srečanja.

Po namestitvi v hotelu „Nebotičnik“ nismo imeli veliko časa za ogled mesta, kajti potrebno se je bilo pripraviti za večerni koncert. Predsednik Društva KPD Bazovica Zvonimir Stipetić je prišel ob dogovorjeni uri po nas in nas odpeljal do mesta kjer bo koncert. Že na vhodu v dvorišče, boljše bi bilo, da rečemo botanični vrt, ki obkroža čudovito vilo slovenskega doma, smo zanemeli od lepote in urejenosti njihovega „doma“ v katerem delajo. Lepota ambijenta, topel prijateljski sprejem so nas takoj zbližali. Vedeli smo, da smo prišli k prijateljem.

SNV10062   SNV10049   SNV10094

Zvečer je bil skupen koncert. Dobrodošlico, nam, gostom rojakom je zapel njihov pevski zbor, sledil je pozdravni nagovor Vitomira Viteza, gospoda, ki skrbi za uspešno delo na področju kulture društva Bazovica. Vrstili so se nastopi otroške folklorne skupine, našega MePZ Davorin Jenko, izmenjava daril in zahvala, ki jo je v kratkem govoru namenila vsem prisotnim podpredsednica Društva Triglav Nataša Kajmaković. Za konec uspešnega koncerta je naš zbor vse prisotne presenetil s pesmijo, ki jo pojo Rečani in Slovenci, ki živijo tu. Aplavz za vse nastopajoče in organizatorje ni izostal.

SNV10089   SNV10110   SNV10117

Nadaljevanje večera je potekalo ob dobro pripravljeni večerji, sladicah, petju in dobri kapljici. Utrujenosti ni občutil nihče.

Naslednji dan je bil namenjen  ogledu mesta, tudi kopanje ni izostalo. Gostitelji so za nas skupaj s člani pripravili zabavo s pesmijo, plesom in dobrim roštiljem.

Slovo od naših rojakov in prijateljev ni bilo žalostno. Bilo je srečno, vsi smo bili zadovoljni.

Hvala Slovenskemu društvu KPD Bazovica za prelepo druženje.

Nataša Kajmaković