Šolsko leto se je izteklo

datum: 23.06.2017

Zaključna prireditev ob izteku šolskega leta za odrasle in srednješolce je bila v Banjaluki letos povezana z literarnim večerom in srečanjem z vsestransko slovensko umetnico Sašo Pavček.

Po predstavitvi njene dvojezične knjige V srčnem žepu / U srčanom džepu, ki jo je izdalo Društvo Slovencev RS Triglav Banjaluka, je bila v petek, 16. junija, v Banskem dvoru podelitev potrdil in bralnih priznanj. Pouk je redno obiskovalo 40 odraslih in 16 srednješolcev. Med učenkami so tudi pridne bralke, ki vsako leto sodelujejo pri branju za bralno značko in v projektu Knjižnica – vesolje zakladov, ki ga izvajamo v sodelovanju s Knjižnico Antona Tomaža Linharta iz  Radovljice. Bralke so prejele priznanja in knjižne nagrade, iz Radovljice pa so za vse učencev poslali knjige za poletno branje. Vsak učenec je prejel tudi bilten To smo mi, v katerem so opisane dejavnosti, ki so zaznamovale to šolsko leto. Veliko je bilo zanimivih prireditev, veliko pa je bilo tudi drobnih dogodkov, ki ostanejo v lepem spominu.

Banjaluka 2017_zakljucek_odrasli (4)   Banjaluka 2017_zakljucek_odrasli (5)

Barbara Hanuš