Srečanje v moji deželi 2009

22.04.2009

Nova Gorica, sobota, 4. julij 2009

Letošnje 53. Srečanje, ki se je drugič odvijalo v Novi Gorici je bilo sestavljeno iz naslednjih programskih sklopov:

V petek 3. julija, je imel kvintet Slovenskega društva Kredarica iz Novega Sada odmeven celovečeren koncert. Na tem koncertu so se sklenili novi stiki, med igralci kvinteta, ki predstavljajo najnovejšo generacijo članov Slovenskega društva iz Novega Sada, s člani različnih glasbenih skupin z Goriške in prebivalci Nove Gorice.
Zaradi slabega vremena, je bil celovečerni koncert Big Band Nova iz Nove Gorice, prestavljen na jesenski termin.
- Letošnji program Srečanja v moji deželi, je vključeval nastope priseljenskih, izseljenskih, ter zdomskih kulturnih skupin, kot poseben etno festival. Zaradi napovedanega ( in dejansko) slabega vremena, je bila osrednja prireditev prestavljena iz Gradu Kromberk, v prostore SNG Nova Gorica.
Ta odločitev se je pokazala kot smiselna, saj vreme letos ni bilo naklonjeno prireditvi.

- V soboto, 4. julija, ob 11. uri, je bil v Ljubljani na Dvornem trgu promocijski nastop treh kulturnih skupin Slovencev po svetu v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Ljubljana.
Na njem so nastopali: Slovenska folklorna skupina "Slovenija" iz Berlina, pevski zbor "Triglav" iz Banja Luke, ter Slovenska folklorna skupina "Nagelj" iz Toronta. Nastope omenjenih skupin so spremljali številni Ljubljančani in turisti, ki so se nahajali v stari Ljubljani.
Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič, ki si je ogledal program, je predstavniku Zveze kulturnih društev Ljubljana Jožetu Ostermanu predlagal, da tudi v bodoče pred prireditvijo "Srečanje v moji deželi", ZKD Ljubljana organizira nastop izseljenskih skupin v Ljubljani.
Ljubljana

Predstavnica SIM je Slovenski folklorni skupini "Nagelj", ki letos praznuje 50. let svojega delovanja, na prireditvi izročila plaketo za častno članstvo Slovenske izseljenske matice.