Dnevi slovenske kulture v Pulju

datum: 22.10.2012

kategorija: Novice društev - zamejci

d

Slovensko kulturno društvo Istra iz Pulja je tudi letos, v sklopu Dnevov slovenske kulture, pripravilo raznolik program, ki poleg društvenega življenja, nedvomno bogati tudi kulturno ponudbo mesta Pulj.
V soboto, 20. 10. 2012, je v Galeriji Slovenskega društva potekal koncert Ženskega pevskega zbora Glasbena Matica iz Maribora. zbor gmPevski zbor, ki deluje že več kot štirideset let, je s slovenskimi ljudskimi pesmi navdušil polno galerijsko dvorano, glasbeni program pa so dopolnile tudi s tržaško, argentinsko in hrvaško ljudsko pesmijo. Navdušena publika članov in prijateljev Slovenskega društva Istra iz Pulja je z aplavzom, kar dvakrat, zahtevala glasbeno ponovitev, kateri so članice ženskega pevskega Zbora Glasbena matica iz Maribora z veseljem ugodile.
Ob izmenjavi daril je predsednica društva Slovencev Klavdija Velimirović dejala, da se kmalu vidijo v Mariboru, saj bo Slovenski pevski zbor Encijan iz Pulja, 14. decembra 2012 nastopil v mariborskem gradu v Viteški dvorani.
gm darila
V okviru Dnevov slovenske kulture v Pulju se je predstavil tudi priznani tržaški pisatelj in režiser Marko Sosič. Dogodek je zabeležil Glas Istre.
V prostorih galerije pa so razstavili zbirko slik v tehniki tempere, priznanega Slovenca iz Pulja Martina Bizjaka, z naslovom Figuralika iz ateljejskih predalov. Razstava bo na ogled do 30. oktobra 2012.mb razsatva