Razstava Oskarja Moleka, Idrija - Nova Gorica

datum: 01.02.2009

kategorija: Novice SIM


Imel je vrsto samostojnih razstav v Južni Ameriki, sodeloval je tudi na številnih skupinskih predstavitvah.
Fotografije, ki jih bodo razstavljene, so spomini na potovanje po andskem svetu severne Argentine, Bolivije in Peruja. Človeški liki in obrazi se izgubijo v tej izkušnji ter se zlijejo s to odmaknjeno geografijo. Njihovi pogledi, roke, oblačila, izdelki izhajajo iz starodavne kulture, ki z ročnim delom časti zemljo.

Otvoritev fotografske razstave Oskarja Moleka je bila v Gradu Gewerkenegg, v razstavišču Nikolaja Pirnata, 15. 1. 2009, ob 18. uri.
od četrtka 4. februarja, pa bo gostovala v rotundi Slovenskega narodnega gledališča v Novi Gorici. Otvoritev razstave v četrtek, bo ob 19:30 uri.

Oskar Molek je kulturni menedžer, skrbnik in raziskovalec fotografije.

Imel je vrsto samostojnih razstav v Južni Ameriki, sodeloval je tudi na številnih skupinskih predstavitvah. S fotografsko razstavo, ki bo gostovala v Idriji, se je Molek lani predstavil v Cankarjevem domu. molek 2

Fotografije, ki so razstavljene, so spomini na potovanje po andskem svetu severne Argentine, Bolivije in Peruja. Človeški liki in obrazi se izgubijo v tej izkušnji ter se zlijejo s to odmaknjeno geografijo. Njihovi pogledi, roke, oblačila, izdelki izhajajo iz starodavne kulture, ki z ročnim delom časti zemljo.

El sonido del silencio

Oskar Molek je eden najpomembnejših potomcev predvojnih primorskih migrantov in nekdanji štipendist SIM. Molek v izseljenstvu nadaljuje tradicijo slovenskega jezika; njegova žena Amalija Perez Molek, se je naučila slovenskega jezika, hčerka pa je bila eno leto na študiju v Sloveniji.

Avtor fotografske razstave je za priložnost otvoritve prispel iz Argentine in se bo v Sloveniji mudil do naslednje otvoritve razstave njegovih del, ki bo v četrtek, 4. februarja Novi Gorici.
Otvoritev razstavaMuzej
Iskreno vabljeni na ogled razstave.