Razstava slovenske slikarke Stephanie Jakovac iz Avstralije

datum: 16.01.2009

kategorija: Novice SIM


Stephanie Jakovac je rojena v dolini Alp, med Karavankami in gozdovi Slovenije. V Ljubljani je končala srednjo aranžersko šolo, kjer jo je poučeval Izidor Urbančič, akademski slikar. Pritegnila jo je zgodovina umetnosti, zato je rada obiskovala slikarske razstave in galerije doma in sosednjih državah..
Preselila se je v Avstralijo in tam diplomirala na TAFE - College of Visual Arts. Ustvarila si je družino in nadaljevala dvoletni študij na akademiji za slikarstvo. Danes na akademiji uči risanje in slikanje.

Danes, v četrtek, 22. 1. 2009, ob 12. uri je bila v prostorih Združenja Slovenska izseljenska matica, otvoritev razstave Stephanie Jakovac

Stephanie govor


Stephanie Jakovac je rojena v dolini Alp, med Karavankami in gozdovi Slovenije. V Ljubljani je končala srednjo aranžersko šolo, kjer jo je poučeval Izidor Urbančič, akademski slikar. Pritegnila jo je zgodovina umetnosti, zato je rada obiskovala slikarske razstave in galerije doma in sosednjih državah.
Leta 1973 se je preselila v Avstralijo in tam diplomirala na TAFE - College of Visual Arts. Ustvarila si je družino in nadaljevala dvoletni študij na akademiji za slikarstvo. Danes na tej akademiji uči risanje in slikanje.
Korenine

Stephanie slika z oljem na platno. Rada od daleč opazuje ljudi in v slikah opozarja na njihove odnose. V njenem slikarskem svetu se pogosto opažajo želje in napori po razreševanju napetosti med novim in starim, med ljubeznijo in sovraštvom, krivdo in odpuščanjem. odnosi
Več o slikarskih delih Stephanie Jakovac lahko preberete na naslednji povezavi: www.artis.si

Stephanie redno obiskuje Slovenijo in druga evropska mesta, ki ji ponujajo ideje in navdih za slikanje. Njene slike prikazujejo spomine iz preteklosti. Čuti, da niha med dvema deželama Slovenijo in Avstralijo, kar pogosto ponazarja v svojih slikah. drevo življenja

Umetnica je za svoja dela prejela veliko nagrad. Njene slike so cenjene in ljubitelji umetnosti jih dobro sprejemajo. Nahaja se v zasebnih zbirkah po vsem svetu.
Stephanei redno razstavlja v Avstraliji in petič v Sloveniji, bila pa je tudi že udeleženka Likovne kolonije, ki jo organizira Slovenska izseljenska matica za Slovence po svetu.

Razstava bo v prostorih SIM na ogled do 5. februarja 2009, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro.


Iskreno vabljeni na ogled razstave.