Slovenski kulturni praznik z Bertom Pribcem

datum: 10.02.2011

kategorija: Novice SIM


asddfd

V prostorih Združenja Slovenska izseljenska matica smo včeraj, 9. februarja, v počastitev Prešernovega dne, predstavili pesniško zbirko Berta Pribca, Podobe zlodjev in svetnikov.
To je že druga knjiga, ki jo je bert Pribac izdal v času enega leta, dejal pa je, da piše še eno.

Pesniško zbirko je predstavil Matjaž Kmecl, ki je dejal, da je Bert Pribac nenavaden mož in pesnik, po srcu in duši Šavrin, Slovenec. Bert Pribac je v svojih delih zvest samemu sebi, predvsem pa poln življenske modrosti, ki ne sledi nobenim trendom.
Da je tisto, kar imenujemo svoboda, zelo relativno piše Pribac. In da se tisti, ki se spravljajo med sabo, očitno ne želijo spraviti, saj noben ne prizna krivde.
Spravne motnje, jim pravi Bert.
Kljub svojim opažanju, nemalokrat pikrim in pomenljivim prispodobam, pa je Bert vseskozi optimist. Predvsem pa ima za vse in vsakogar neskončno mero razumevanja in potrpljenja.

Bertova poezija da misliti.

Knjigo je izdalo Kulturno društvo Vilenica, predsednik Aleksander Peršolja, pa je v svojem nagovoru predstavil tudi naslednja knjižna dela, ki jih bo društvo izdalo.

Poezijo je bral Andrej Kurent, program pa so popestrili Bertu zelo dragi Šavrinski godci.Za nami je lep, kulturni dogodek.
Več pa na fotografijah:
kmeclkurentbertbert1šavrini bertvrtnice bertšavrinke