Vabilo na razstave v okviru prireditve Dobrodošli doma

datum: 27.06.2012

kategorija: Novice SIM


ssc

Razstava akademske slikarke Vesne Lenić Kreže bo na ogled v sklopu prireditve Dobrodošli doma in Vseslovenskega srečanja v Državnem zboru od 2. do 6. julija.

Vesna Lenić je leta 2009 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Banja Luki, kjer je že v času študija prejela nagrado za najbolj nadarjeno študentko generacije.

Osnovno šolo in prvi letnik gimnazije je končala v Kanadi. Kot članica Slovenskega društva Triglav iz Banja luke je ilustrirala dvojezične otroške slikanice, načrtuje pa tudi vodenje likovne delavnice za otroke.
Slovensko poreklo Vesne Lenić izhaja po dedu, katerega starši so bili rojeni v Celju. Ko je začela raziskovati življenje svojih prednikov je pri odkrivanju starih dokumentov in fotografij našla inspiracijo za nadaljnje ustvarjanje in svojo slovensko dediščino vtkala v kolaže in slike.
V Sloveniji je srečala svojega življenjskega partnerja, prav tako akademskega slikarja in s poroko postala Vesna Lenić Kreže.
Še vedno je razpeta med dvema državama, živi med Trbovljah in Banja Luki.

V deželi nekoga je naslov razstave, ki bo v avli Državnega zbora.
Več o njenih delih si lahko preberete v katalogu, ki je priložen.



Razstava fotografskega krožka KPD Bazovica iz Reke, bo prav tako na ogled v sklopu prireditve Dobrodošli doma, od 4. julija 2012 in sicer v kavarni Narodno univerzitetne knjižnice v Ljubljani.





VABLJENI!!!!!!