Otvoritev razstave izdelkov keramične delavnice SIM

datum: 14.11.2013

kategorija: Novice SIM


V četrtek, 14. 11. 2013, smo v Lončarskem ateljeju SEM odprli razstavo izdelkov, ustvarjenih na keramični delavnici za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki jo je SIM zelo uspešno organizirala prvič. Otvoritve so se udeležili posamezni člani in prijatelji SIM, s svojim obiskom pa nas je počastila tudi direktorica Slovenskega etnografskega muzeja Bojana Rogelj Škafar.

Klub začetnemu sramežljivemu povpraševanju o delavnici, se je na delavnico prijavilo sedem Slovenk iz Banja Luke in Beograda, članic tamkajšnjih društev.

Večina udeleženk ni imela izkušenj v oblikovanju gline, toda izkazalo se je, da so bile zelo spretne in s tem presenetile tudi sebe. Delavnica je potekala tri dni, začetni urnik, pa se je bistveno podaljšal od načrtovanega, saj se udeleženke kar niso mogle ločiti od gline.

Mentorica delavnice kiparka Eva Peterson Lenassi ima dolgoletne izkušnje z vodenjem delavnic. Nad skupino je bila navdušena, presenetile so jo tudi s svojo kreativnostjo in zavzetostjo.

Razstava izdelkov bo v Lončarski delavnici SEM  na ogled do četrtka, 21. 11. 2013, ko jo bomo pospravili in prepeljali v Banja luko, kjer bo društvo Triglav organiziralo razstavo keramičnih  izdelkov za člane in prijatelje društva. Udeleženke delavnice že razmišljajo, kako bi lahko naučeno znanje prenesle na ostale člane in prijatelje društva.

Ker nameravamo delavnico organizirati tudi prihodnje leto, že sedaj vabimo vse rojake in rojakinje v zamejstvu in po svetu, da razmislijo o prijavi. Delavnica poteka v Ljubljani, tudi naslednje leto bo potekala  tri dni pod vdstvom mentorice.

ker5ker3ker1ker8ker6ker10ker2