Razpis za nagrado podjetniku s slovenskimi koreninami

datum: 15.09.2014

kategorija: Novice SIM


KI DELUJE V ZAMEJSTVU OZ. PO SVETU v okviru Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2014


Spoštovani,
 
IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi sta v sodelovanju s podpornimi partnerji projekta in s podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, v okviru razpisa za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2014 objavila Razpis za nagrado podjetniku s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu in ki je aktiven na področju družbene odgovornosti ter izkazuje povezanost s Slovenijo.
 
Ob tej priložnosti vas vljudno vabimo k sodelovanju in sicer tako, da predlagate primerne kandidate za to priznanje. Na razpis lahko prijavite kandidata, ki:
·         je podjetnik in s svojim podjetniškim delovanjem deluje zgledno in širi primere dobre prakse na področju družbene odgovornosti in spodbuja ostale k tovrstnim aktivnostim,
·         se ob svojem rednem poslovanju v gospodarstvu aktivno loteva tudi problemov s področja družbene odgovornosti in jih rešuje ter zato dosega viden vpliv v družbi,
·         si prizadeva pomagati mladim, da se čim bolje vključijo v skupnost in se skozi delo osamosvojijo,
·         si prizadeva za ohranjanje slovenstva oziroma pospeševanje sodelovanja med državo, v kateri deluje in Slovenijo, ipd. (več je zapisano v razpisni dokumentaciji)
 
Prijavite lahko več kandidatov, vendar morate za vsakega kandidata posebej izpolniti prijavnico.
 
Več o razpisu in prijavni dokumentaciji je razvidno iz priloge. Vso dokumentacijo najdete tudi na spletnem mestu www.horus.si v slovenščini in angleščini. Prijavnine za predlaganje kandidatov ni, saj posebno priznanje podpira Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu v sklopu Akcijskega načrta sodelovanja in podpore mladim Slovencem v zamejstvu in po svetu. 

 

Čas za prijavo je do 15. 10. 2014. 

Pohitite.