ODPRTJE RAZSTAVE OTROŠKA RISBA

datum: 05.12.2017

V ponedeljek, 4. decembra 2017 smo ob 18.00 uri v Mestni knjižnici Grosuplje odprli razstavo otroških likovnih del prispelih na natečaj - ilustracijo dveh del Louisa Adamiča z naslovom: Ko je hišni zvonec zazvonil in Silvestrovo v New Yorku.

Na začetku nas je najprej pozdravila direktorica Mestna knjižnice Grosuplje, ga. Roža Kek, nato dr. Peter Verlič, župan Občine Grosuplje, g. Sergij Pelhan, predsednik Združenja SIM , v imenu Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu pa ga. Jelena Malnar.

IMG-4233   IMG-4235

IMG-4243   IMG-4245

Program je povezovala ga. Larisa Daugul.
V programu so sodelovali otroci gledališča Hiška pod vodstvom mentorice Irene Žerdin in mladi glasbeniki zbrani pod imenom Gross upi z mentorico Polono Udovič.

IMG-4227   IMG-4231
Razstava bo marca 2018 na ogled tudi v avli ZRC SAZU, kasneje pa jo želimo preseliti tudi v prostore Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.
Nagrajenci so prav vsi udeleženci natečaja, vsi bodo prejeli zahvale in majhna darilca.
Natečaja se je udeležilo 130 mladih iz 7 držav ( BiH, Češke, Hrvaške, Nemčije, Slovenije, Srbije, Poljske ), iz Slovenije se je natečaja udeležilo 9 osnovnih šol, iz tujine pa učenci dopolnilnega pouka slovenščine. Zahvaljujemo se tudi vsem mentoricam in mentorjem za sodelovanje.

IMG-4251

V kategoriji do 8 let je najboljšo risbo z naslovom Zelenec poje banano narisal Miha Miklavžina, v kategoriji od 8-15 let pa Mihaela Lunić z naslovom lakota v očeh. Oba nagrajenca bosta prejela knjižne nagrade in zahvale. Nagradili pa smo tudi vse učence iz OŠ Dornberk kot skupino, poslali so zelo domiselno izdelane kolaže. Čisto vsem udeležencem natečaja se zahvaljujemo za sodelovanje in čestitamo za nagrade!
Prinašamo vam nekaj utrinkov z včerajšnjega odprtja razstave.