Poletna šola - Slovenščina malo drugače 2018

datum: 25.07.2018

kategorija: Novice SIM


Med 15. in 21. julijem 2018 je potekala 3. poletna šola Slovenščina malo drugače v Murski Soboti.
V nedeljo ob 17.00 uri so starši, sorodniki pripeljali otroke v Center šolskih in obšolskih dejavnosti.
Po kratkem uvodu, pozdravu in navodilih o poteku šole, so nas starši zapustili in začela se je ustvarjalna poletna šola.
Na letošnji poletni šoli se je zbralo 17 učencev iz Hrvaške, Bih, Srbije, Nemčije in Amerike.
Slovenščino sta poučevali učiteljici Katarina Rebič in Lea lehner, likovno umetnost pa Natalija Veselič - Martinjak.

Prvi dan so se otroci namestili po sobah, jih uredili in se odpravili na igrišče. Tam so se pod vodstvom učiteljice Irene iz CŠOD spoznali s pomočjo različnih zanimivih iger skupaj z ostalimi učiteljicami poletne šole.

MS

Dnevi so bili prekratki za vse dejavnosti, ki smo si jih zastavili.

Pouk slovenščine je potekal pretežno v dopoldanskem času, po kosilu smo imeli likovno ustvarjanje, ki je bilo letos posvečeno predvsem kiparstu in reliefnem slikarstvu. Zvečer so bile na programu športne igre in zabava.

pš20   pš18   pš12

Pri pouku slovenščine so bili učenci razvrščeni v dve skupini, v začetni, ki jo je poučevala učiteljica Katarina, je bilo 10 učencev, v nadaljevalni, ki je potakala pod vodstvom učiteljice Lee pa 7. Pri likovni umetnosti so učlenci seveda ustvarjali vsi skupaj.

pš13   pš14

Poleg učenja so bili otroci na izletu na Goričkem, obiskali so Vulkanijo in izvedeli, da je bil na tem koncu Slovenije v davni preteklosti vulkan.

pš11   pš9   pš8

V četrtek je bilo na programu plavanje. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno in vsi skupaj smo se zelo zabavali.

pš7

Ves teden so otroci pridno utvarjali in izpod njihovih rok so nastajale prave umetnine.

pš16   pš15   pš2

Tudi kuhali so, v petek so sami mesili in spekli perece, ki so jih pojedli za popoldansko malico, zvečer pa smo si ob tabornem ognju pripravili večerjo in se pri tem zabavali.

pš6   pš5   pš4

V soboto so prišli po otroke starši, pripravili smo kratek kulutrni program, postavili razstavo izdelkov in se veseli poslovili.

Hvala vsem na CŠOD Murska Sobota na sodelovanju. V veliki meri so pirpomogli k temu, da je bila naša poletna šola uspešno izvedena!

Še posebej hvala Ireni, Karli in Nejcu, da so obogatili naš program ter učiteljicam Katarini, Lei in Nataliji za njihovo predamo delo.

Nasvidenje do naslednjega leta!

pš1   pš3