ŠE ENA USPEŠNA KERAMIČNA DELAVNICA

datum: 16.11.2018

Med 8. in 11. novembrom 2018 je v Ljubljani, v ateljeju akademske kiparke in keramičarke potekala Eve Peterson Lenassi potekala še ena uspešna keramična delavnica v organizaciji združenja SIM.

Natečaj za prijavo na keramično delavnico je bil odprt ves okotober in imeli smo več prijav, kot smo lahko sprejeli udeleženk na tečaj. Želeli bi, da bi na to delavnico lahko prišli vsi, ki jih to zanima. Upamo, da jo bomo organizirali tudi v naslednjem letu in da vsi tisti, ki se je letos niste mogi udeležiti, pridete v našo družbo v letu 2019. Letošnje delavnice so se udeležile: Vera Hrga, Natalija Novak, Elvira Bavčević, Kasilda Bedenk in Vesna Vukšinič Zmaić.

ker del

V četrtek, 8. novembra popoldne smo se zbrali v Evinem ateljeju, po kratki predstavitvi vseh, ki so se delavnice udeležili letos, so gospe že začele z delom.

Spoznale so se z materialom, s tehniko in orodjem, ki ga bodo pri delu uporabljale. Z delom so pridno nadaljevale v petek skozi ves dan, saj je bila delavnica v dopoldanskih urah, do kosila in se je nadaljevala po kosilu do večernih ur.

PHOTO-2018-11-11-13-00-17 (2)   PHOTO-2018-11-11-13-00-18 (4)

Poudarek na tej delavnici je bilo delo na vretenu in izdelovanje glinenih posod. Iz fotografij je razvidno, da jim je šlo delo dobro od rok.

IMG_5892   IMG_5891

V soboto popoldne so izdelale še zadnje posode in uporabne predmete ter se že pripravile na njihovo barvanje in okraševanje, ki so ga zaključile v nedeljo do kosila, ko se je letošnja delavnica tudi zaključila.

PHOTO-2018-11-11-13-01-22   PHOTO-2018-11-11-13-00-18   IMG_5897

Vsi predmeti se bodo sedaj v ateljeju še posušili nato jih bo Eva še spekla v peči, glazirala in potem bodo razstavljene na razstavi. po njej pa jih bo dobila vsaka udeleženka na dom.

Veseli smo, da je tudi letošnja delavnica potekala v prijetnem, delavnem vzdušju z veliko veselja do ustvarjanja v glini.