28. likovna kolonija - LIKOVNA KRIŽPOTJA

datum: 12.06.2019

kategorija: Novice SIM


Med 2. in 7. junijem 2019 je potekala že tradicionalna likovna kolonija slikark in slikarjev slovenskega rodu, ki živijo in delajo v tujini.

Združenje SIM je skupaj s TD Most na Soči v ta prelepi kraj ponovno povabila umetnice in umetnike, ki živijo v tujini. V tem tednu so se jim pridružili tudi domači slikarji. Letos so ustvarjali z novo mentorico, prof. Leo Kralj s Ptuja na temo Likovna križpotja.

likovna kolonija   likovna kolonija   likovna kolonija

Tik pred začetkom kolonije sta dve umetnici odpovedali svoj prihod iz povsem razumljivih razlogov.  Ker je bilo časa premalo, nismo mogli povabiti še koga iz tujine in zato so se nam pridružili še domači umetniki.

Vsi skupaj so ustvarjali v prijetnem vzdušju. Nova mentorica je pripravila dve delavnici, ki so se jih umetniki udeležili. Skupaj so naredili tudi mozaično sliko, pri kateri je vsak prispeval svoje platno, vsa so bila enake velikosti, na temo dediščine kraja kjer so ustvarjali.

likovna kolonija   likovna kolonija   likovna kolonija

Ob odprtju razstave, 7. junija v Vodni hiši, je o samem ustavrjanju spregovorila mentorica, vse prisotne je pozdravil predsednik Združenja g. Sergij Pelhan.

likovna kolonija   likovna kolonija   likovna kolonija

Razstava bo ponovno postavljena v Tolminu,  v Galeriji kinograldelišča, odprjte bo 8. novembra 2019. Že sedaj vabljeni k ogledu!