Svečana akademija ob 70. obletnici delovanja Slovenske izseljenske matice

datum: 26.10.2021

V četrtek, 21.10.2021 smo imeli svečano akademijo ob 70. obletnici delovanja v Mestni hiši v Ljubljani.

Po uvodnem ogledu filma o delovanju Slovenske izseljenske matice smo uživali ob zvokih ubranega Slovenskega okteta.

svečana akademija
V uvodnem nagovoru nas je pozdravil predsednik SIM, dr. Boris Jesih, nato ministrica z Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch, ki je ob tej priložnosti matici podelila tudi priznanje in zahvalo za vso opravljeno delo v povezovanju rojakov z domovino.

svečana akademija   svečana akademija
Slavnostni govornik je bil akademik prof. dr. Boštjan Žekš, ki je s svojim govorom požel odobravanje prisotnih.

svečana akademija
Izseljenska matica se je ob tem jubileju za opravljeno delo in poslanstvo zahvalila nekdanjemu predsedniku g. Sergiju Pelhanu, nekdanjemu glavnemu tajniku g. Janezu Roglju, novinarju in fotografu Rodne grude g. Ivanu Cimermanu in seveda Slovenskemu oktetu, ki tako kot matica praznuje 70 let delovanja.

svečana akademija   svečana akademija   svečana akademija

svečana akademija
Po akademiji je sledilo druženje in seveda brez rojstnodnevne torte tudi ni šlo.

svečana akademija   svečana akademija
Hvala vsem za udeležbo in podporo našemu delu!