Razstava akvarelov Garyja Bukovnika

datum: 30.04.2010

kategorija: Novice SIM


>otvoritev razstave Garya Bukovnika, dne 13. Maja 2010 ob 19. uri, v Razstavišču Nikolaja Pirnata, na gradu Gewerkenegg .

Gary Bukovnik je rojen v Clevelandu, v San Franciscu živi več kot 25 let. Njegovi stari starši

V Razstavišču Nikolaja Pirnata na gradu Gewerkeneg v Idriji, je bila dne, 13. maja 2010, ob 19. uri, otvoritev razstave Garyja Bukovnika.


bukovnik Idrija Razstavo je odprl minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Boštjan Žekš, prisotne sta tudi pozdravila direktorica Mestnega muzeja Idrija Ivana Leskovec in glavni tajnik SIM Janez Rogelj.


Bukovnik moni
Likovna kritičarka Monika Ivančič Fajfar, je predstavila Bukovnikova dela.
Postavitev razstave v Idrijiviktorijina pahljača paket roža


Bevk viler

Član komisije DZ za Slovence v zamejstvu in po svetu Samo Bevk in kustos Idrijskega muzeja Darko Viler


razbit lonec

šopekrazmetane rože naglni

Gary Bukovnik je rojen v Clevelandu, v San Franciscu živi več kot 25 let. Njegovi stari starši so se v Ameriko iz Slovenije preselili pred prvo svetovno vojno in si tam ustvarili družino.
Tehnika v kateri ustvarjanja je akvarel, izdeluje tudi skulpture in litografije. Njegova dela izžarevajo svežino, tihožitje je v gibanju. Rezano cvetje v njegovih delih diha, živi, se giblje.

Njegova velika želja je bila, da se po dolgem času, z novimi deli in tehniko ustvarjanja, ponovno predstavi v domovini svojih starih staršev.

V sklopu svojega gostovanja v Sloveniji se bo Bukovnik udeležil tudi Slikarske kolonije Združenja Slovenska izseljenska matica, na Javnem skladu za kulturne dejavnosti, pa bo imel v četrtek, 10. junija, ob 18. uri, javno predavanje o tehniki, v kateri dela.

Gary Bukovnik se bo udeležil druge otvoritve razstave v Zagorju, v Galeriji Medija, 17. junija, ob 19. uri . Vabimo vas na otvoritev in ogled razstave v Zagorju, kjer boste lahko spoznali tudi avtorja.

Vabljeni na ogled njegove spletne strani:
Gary Bukovnik

gary1gary

bukovnik
Vljudno vabljeni!