Slovenski otroci iz Banja luke, na letovanju v Zambratiji

datum: 02.07.2012

kategorija: Novice SIM


asda

Združenje Slovenska izseljenska matica je letos skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, Zveza prijateljev mladine Ljubljana - Moste, organizirala letovanje slovenskih otrok iz Bosne in Hercegovine.
Na letovanje v Zambratijo od, 1. – 11. 7. 2012, smo poslali osem otrok. Zambratija je majhno istrsko obmorsko letovišče, kjer v prostornem parku visokih borovcev stoji otroški počitniški dom.
Vsi otroci iz Banja luke, ki so se udeležili poletnih počitnic v Zambratiji obiskuje tudi dopolnilni pouk slovenskega jezika, tako jim pogovor s slovenskimi vrstniki ne bo delal preglavic, prav gotovo pa se bodo še bolj izpopolnili v znanju slovenskega jezika.

Večina bo morje in okusila prvič, zato je bilo njihovo pričakovanje datuma odhoda, toliko bolj nestrpno.
Pred Fužinskim gradom, kjer je bilo mesto odhoda, jih je počakala sodelavka SIM Ženje Pižent Suhadolc in jih s staršema pospremila na avtobus.
Počitniški dom Zambratija leži v objemu velikega zelenega parka, ki nudi v vročih poletnih dneh prijetno senco. Ob domu so tudi igrišča za rokomet, nogomet, košarko in odbojko na mivki. Ne manjkajo pa tudi mize za namizni tenis.
Razvedrilu in prireditvam je namenjen večnamenski prostor, sicer pa dom nudi možnosti tudi za bogate počitniške in obšolske vsebine.
Urejena plaža je le minutko oddaljena od počitniškega doma. Morje je čisto, dno pa je prekrito z mivko.
zamb3 zam4 zamb1zamb Da bo letovanje pestro, ni dvoma saj je za druženje, ustvarjalnost, zabavo pa tudi varnost na morju je poskrbljeno s strani Zveze prijateljev mladine, ki poskrbi za spremstvo otrok in vse potrebno, da bi bili otroci zadovoljni, starši pa brez srbi.

Želimo jim prijetne nepozabne poletne počitnice