Volitve predsednika RS 2012 - obvestilo VOLIVCEM V TUJINI

datum: 04.09.2012

kategorija: Novice SIM


ASFD

Volitve predsednika Republike Slovenije 2012

Predsednik državnega zbora je razpisal volitve predsednika Republike Slovenije. Za dan volitev je določil nedeljo 11. novembra in nedeljo 2. decembra 2012 za dan izvedbe morebitnega drugega kroga volitev.

IZSELJENCI (polnoletni slovenski državljani s stalnim prebivališčem v tujini) bodo prvo obvestilo o razpisu volitev in načinu glasovanja prejeli po pošti skupaj z volilnim materialom.

Izseljenci lahko glasujejo:

- na volišču na pristojnih konzulatih - SPREMLJAJTE KONZULRARNA OBVESTILA
- po pošti
- v Republiki Sloveniji (če se v času volitev nahajajo v Sloveniji) – v ta namen bodo v Sloveniji odprta posebna volišča (OMNIA). Tisti izseljenci, ki želijo glasovati na volišču OMNIA, morajo svojo namero sporočiti Državni volilni komisiji najkasneje do 8. novembra 2012.

ZDOMCI (polnoletni slovenski državljani s stalnim prebivališčem v Sloveniji) lahko glasujejo:

- na volišču na konzulatu v kolikor bodo najkasneje do 11. oktobra 2012 Državni volilni komisiji posredovali izpolnjen in podpisan obrazec za prijavo za glasovanje na konzulatu v bližini vašega začasnega bivanja. Obrazec je na voljo

- po pošti, v kolikor bodo najkasneje do 11. oktobra 2012 Državni volilni komisiji posredovali izpolnjen in podpisan obrazec za prijavo za glasovanje po pošti. Obrazec je na voljo .
- na volišču v Republiki Sloveniji (kjer so vpisani v volilni imenik).

Izpolnjen in podpisan obrazec za glasovanje po pošti ali za glasovanje na Generalnem konzulatu je potrebno posredovati na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, Ljubljana, Slovenija, na številko telefaksa 00 386 1 433 1269 ali skenirano na elektronski naslov gp.dvk(at)dvk-rs.si.Državljani RS s stalnim prebivališčem v tujini imajo možnost, da na pristojnem Generalnem konzulatu RS preverijo pravilnost vpisanih podatkov v volilnem imeniku in zahtevajo popravek vpisa.
--------------------------------------------------------------------------------