Slovenski kulturni praznik v Umagu

datum: 12.02.2018

Slovenski kulturni praznik praznujemo Slovenci povsod, doma, v zamejstvu in po svetu.

V Slovenskem kulturnem društvu Ajda iz Umaga so bili letos gostitelji skupne prireditve vseh slovenskih društev, ki tvorijo koordinacijo društev v Istri.
V zelo zanimivem in bogatem programu se je predstavila vokalna skupina Ajda, pianist Bojan Glavina, ki nas je z glasbenimi miniaturami slovenskih skladateljic in skladateljev popeljal skozi zgodovino te glasbene forme. V drugem delu progra...ma sta dr. Vladka Tucovič in ravnatelj knjižnice v Umagu, g. Neven Ušumović predstavila literarno ustvarjanje, predvsem pa njegovo haiku poezijo, pisatelja in pesnika Vanjo Pegana. Ob koncu programa je nastopila folklorna skupina Ajda.

Predsednica SKD Ajda ga. Danica Bojković je prejela za leto 2017 nagrado Horus, ki ji jo je podelil dr. Zvone Žigon z Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.
Vse prisotne so pozdravili tudi župan mesta Umag, g. Vili Bassanese, konzul iz slovenskega veleposlaništva v Zagrebu, g. Matjaž Marko, v imenu Združenja SIM je prisotne pozdravila glavna tajnica, ga. Jasmina Ilič.