Aleksi Jercog trio in Kresnice v Pulju

datum: 18.12.2019

kategorija: Novice SIM


V soboto 14.decembra 2019 so se v Slovenskem kulturnem društvu Istra v Pulju razlegali zvoki narodno zabavne glasbe, ki sta jo v svojem bogatem glasbenem življenju ustvarila brata Avsenik.

Na začetku večera sta urednica Mladinske knjige Metka Pušenjak in avtor knjige Avsenik – življenje za glasbo, Aleksi Jercog, tržaški Slovenec, avtor knjige, na kratko predstavila knjigo in orisala pomembnost narodno zabavne glasbe tudi pri zamejskih Slovencih.

Avsenik   Avsenik

V galeriji SKD Istra se je zbralo veliko rojakinj in rojakov, ki so sogovorcema z veseljem in zanimanjem prisluhnila.

Po uvodnem pogovornem delu je sledil še glasbeni, kjer so se predstavili Aleksi Jercog trio, ki ga sestavljajo že omenjeni glasbenik na harmoniki, Jani Rednak na kitari ter Robert Briščak na basu ni baritonu. Vokaliste, ki sestavljajo Tercet Kresnice so Boža Hvala, Mojca Milone in Matejka Bucik.

Avsenik   Avsenik

Z Avsenikovo glasbo so napolnile galerijo in prisotne so zasrbele pete, zaplesali so in tudi zapeli vsem znane melodije.

Ob zaključku programa je Metka Pušenjak podelila knjige o Avseniku in Slaku za knjižnico društva, ravno tako sta knjigo o Avseniku prejela dolgoletna člana društva Bojan Bukovnik, veliki oboževalec Avsenikove glasbe ter zaslužni član, umetnostni zgodovinar Oto Širec.

Avsenik   Avsenik

Predstavitev knjige ter glasbeni večer je v društvu v Pulju organiziralo Združenje Slovenska izseljenska matica in v imenu te organizacije je vse prisotne pozdravila in zaželela lepe praznike glavna tajnica Jasmina Ilič Draković.