Iz Bele krajine v El Chaco, življenjska zgodba Alojzija Brunskoleta, slovenskega priseljenca.

datum: 31.12.2021

kategorija: Novice SIM


Leto 2021 smo zaključili s knjigo Daniela Brunskoleta iz Argentine v kateri opisuje zgodbo svojega dedka.
Zanimiva življenska zgodba, kot pravi sam avtor v knjigi....

Brunskole

"Ta knjiga ni pravljica o osupljivih podvigih, mitoloških junakih ali nenavadnih dogodkih. Je zgolj življenjska zgodba običajnega človeka, čigar obstoj je spregledal velik del človeštva, saj z vidika zgodovinopisja kratko malo ni storil nobenega omembe vrednega dejanja, ki bi si zaslužil zapisa v zgodovino.

Osebe, ki je neznana, pa ne gre nujno enačiti z nepomembnostjo njenega življenja. Milijarde ljudi, ki so v preteklosti prepotovale svet, so kljub svoji neprepoznavnosti prispevale tako, da so izboljšale svet. Tako so pustile neizbrisen pečat med tistimi, ki so jih obkrožali in jih poznali. Ta izdaja predstavlja skromen poklon zapuščini, ki jo je zapustila takšna oseba, moj dedek."

 

Takšnih zgodb je med našimi rojaki veliko in veseli smo, da prispevamo k temu, da te zgodbe živijo v knjigah za naše potomce.

Ob kulturnem prazniku leta 2022 bomo na spletu objavili pogovor med urednico knjige Nadio Molek in predsednikom SIM dr. Borisom Jesihom. Predstavitev knjige na kateri bo prisoten tudi avtor pa bomo organizirali v poletnih mesecih v Semiču.

Knjigo lahko dobite na Združenju SIM.

Brunskole

Brunskole