Razstava Moje risbe in vezenine Saše Bezjak, v Banja luki

datum: 06.10.2014

kategorija: Novice iz društev po svetu


V organizaciji Kulturnega centra Banski dvor, Ambasade Republike Sovenije v BiH in Društvom Slovencev RS „Triglav“ Banjaluka, je bila 2. oktobra 2014 razstava risb in umetniških vezenin na tkanini, akademske umetnice Saše Bezjak. Umetnica iz Radgone je tokrat prvič predstavila svoja dela v Banjaluki.

 Razstavo je odprl konzul konzularne pisarne Republike Slovenije v Banjaluki Branko Zupanc. Dejal je, da poštovanje in povezovanje umetnikov med Republiko Slovenijo, s zamejstvom i svetom, tokrat z Banjaluko, daje poseben značaj. Gospod Slobodan Vidović, predstavnik Kulturnega centra Banski dvor je pri predstavitvi Saše Bezjak govoril o avtorici, njenem do sedanjem uspešnem delu, in o razstavljenih risbah v katerih je izražena njena vsakdanjost, njena čustvenost, njena vizija današnjeg.

Sašine risbe in umetniške vezenine velikih formatov s povdarjenimi vbodi niti, katere ponekod sledijo konture ali ispolnjujejo dele nečega, pokapljanega s packami, ki bi bile lahko solze morda krvi ali nećega drugega, daje obiskovalcu na voljo osebna doživetja njenih risb. In prav ta razlilična doživetja, ki so jih obiskovalci po ogledu razstave na koktelu ob prijetni jazz glasbi komentirali, so najboljša kritika.

 Otviritev razstave v Banskem dvoru  - pozdravni govor konzula Branka Zupanca

Nataša Kajmaković