Naša slovenska potica v Vršcu

datum: 13.10.2014

kategorija: Novice iz društev po svetu


Dne 20.09.2014. smo se v Vršcu posladkali z slovenskim poticami ki so jih naredile gospodinje iz šestih slovenskih društev v Srbiji. Prireditev "Naša sloveska potica" vsako leto prireja društvo Slovencev "Kula" iz Vršca

Ideja za našo prireditev se je rodila ob koncu leta 2009,  kasneje pa je bila oblikovana v projekt in dobila  potporo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu Vlade Republike Slovenije.

Strokovni žiri, profesorji kmetijske šole v Vršcu, sicer strokovnjaki za kruh i peciva,so med 15-mi poticami izbrali najboljšo-zmagala je potica gospe Barbare B. Kramer iz Društva Slovencev " Sava" iz Beograda.

Pevski kvartet iz Beograda in učenci dopolnilnega pouka slovenščine (pod vodstvom učiteljice Rut Zlobec)  v Vršcu, so  s pesmijo Nika Grafenauerja "Peki"  popestrili program dogodka.  

Še posebej smo bili ponosni na obisk gospe Damjane Jurkovič iz  Veleposlaništvu Republike Slovenije v Beogradu  ter gospoda Željka Kljuna predsednika Nacionalnega sveta slovenske narodne manjšine v Beogradu.

Lepo vabljeni naslednje leto v Vršac."

Zapisala; Snežana Vidergar

Nagrajenke:

Potica VršacPotica vršacPotica kulapotica Kulapotica kula