OBMOČNO SREČANJE OTROŠKIH IN ODRASLIH FOLKLORNIH SKUPIN

datum: 07.04.2017

kategorija: Novice iz društev po svetu


Območna folklorna srečanja, ki v mesecu marcu in aprilu potekajo po vsej Sloveniji v organizaciji JSKD, so namenjena predstavitvi otroških, mladinskih in odraslih folklornih skupin.
Območna izpostava Novo mesto je tudi letos z razpisom na srečanje povabila vse delujoče skupine, ki poustvarjajo folklorno tradicijo na našem območju. Na letošnjem srečanju so se predstavile tako otroške, kot tudi odrasle folklorne skupine, ki so se odzvale na razpis.

_MG_3467

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu se je 31.3. 2017 na prireditvi TU JE PA ENA LEIPA REIČ predstavilo številnemu občinstvu deset otroških in odraslih folklornih skupin. Med dvesto nastopajočih je kot gost nastopila Otroška folklorna skupina društva Slovencev RS Triglav Banjaluka.

_MG_3137   _MG_3143   _MG_3156

Po zaključku programa je organizator, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti podelil priznanja in zahvale.

Priznanje za odrsko predstavitev - Splet gorenjskih plesov je prejela Otroška folklorna skupina društva Slovencev Triglav Banjaluka in vodja skupine Predrag Savić.

Zahvalo za sodelovanje na območnem srečanju 2017 je  Javni sklad RS za kulturne dejavnosti namenil Otroški folklorni skupini društva Slovencev Triglav Banjaluka in vodji projekta Mariji Grbić in Branki Bukovec.

_MG_3170   _MG_3173   _MG_3200

Prireditev TU JE PA ENA LEIPA REIČ sta strokovno spremljala Aleksandra Petrović in Vasja Samec. Prireditev je povezoval Tomaž Simetinger.

Za Otroško folklorno skupino in za Društvo Slovencev RS Triglav Banjaluka je bila čast sodelovati na prireditvi, katere naziv TU JE PA ENA LEIPA REIČ pomeni veliko.

_MG_3209   _MG_3229   _MG_3205