OBISK MARIBORSKIH OSNOVNOŠOLCEV IN DIJAKOV

datum: 11.10.2017

kategorija: Novice iz društev po svetu


Na ekskurzijo v Banjaluko so prišli učenci OŠ bratov Polančičev in dijaki Prve gimnazije Maribor s profesorji. Učence in dijake so v petek, 6. oktobra, sprejeli učenci dopolnilnega pouka slovenščine, ki so bili aprila njihovi gostje. Na spomladanski ekskurziji smo si mi ogledali Maribor in okolico, zdaj je bil čas, da novim prijateljem pokažemo Banjaluko.

Poleg profesorjev, ki so spremljali učence, je prišel še Dušan Tomažič, novinar z mariborske televizije, ki je v Mariboru poskrbel, da smo videli veliko zanimivega. Društvo Slovencev Triglav Banjaluka je v soboto za otroke, mladostnike in odrasle organiziralo izlet v Slatino. Učenci turističnega krožka OŠ Holandija Slatina, ki jih vodi Oksana Lunić, so predstavili ta zdraviliški kraj. Pot smo nadaljevali do bližnjega kraja, kjer so urejena igrišča za športne igre in prostori za druženje. Tam so nas lepo pogostili.

Slatina (1)   Slatina (3)   Slatina (4)

V petek in v soboto zvečer so mladi želeli svojim vrstnikom pokazati, kje se najraje zabavajo, v nedeljo, 8. oktobra, pa je bil dopoldan še čas za sprehod po Banjaluki. Profesorji so si jo ogledali skupaj s člani Društva Slovencev Triglav, mladi pa z gostitelji. Popoldan so se Mariborčani odpeljali domov, stikov pa ob pomoči sodobnih tehnologij ne bo težko ohranjati.

Slatina (5)   Slatina (6)

Barbara Hanuš