Predstavitev možnosti študija na ljubljanski Univerzi

datum: 14.02.2018

kategorija: Novice iz društev po svetu


9. in 10. februarja so bili v Sloveniji informativni dnevi. Bodoči dijaki in študenti so napolnili srednje šole in fakultete, iskali so predvsem praktične informacije, ki bi jim koristile pri izbiri nadaljnjega izobraževanja. V soboto, 10. februarja, smo prav poseben informativni dan organizirali tudi v Banjaluki. Dr. Nataša Pirih Svetina s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je v Klubu narodnih manjšin predstavila možnosti za študij na ljubljanski Univerzi. Prišli so učenci, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine, starši ter srednješolci, ki razmišljajo o študiju v Ljubljani.

Univerza v Ljubljani je najstarejša in največja visokošolska ter znanstvenoraziskovalna ustanova v Sloveniji, ustanovljena je bila leta 1919. Danes jo obiskuje več kot 40.000 študentov, zaposluje pa več kot 5600 visokošolskih učiteljev, raziskovalcev, asistentov in strokovnih ter administrativnih sodelavcev na 23 fakultetah in treh umetniških akademijah. Uvršča se med tri odstotke najuglednejših univerz na svetu.

Uni   Ul

Dr. Nataša Pirih Svetina je zaposlena na oddelku za slovenistiko, njeno strokovno področje je poučevanje slovenščine kot tujega jezika. Na Filozofski fakulteti vodi tečaje slovenščine za tuje študente, zato je na predavanju lahko povedala, kakšni so vtisi mladih ob prihodu v Slovenijo, kaj jim je najbolj všeč in kje se srečujejo s težavami. Predstavila je možnost izbire programa Leto plus, ki študentom omogoča, da se dobro naučijo jezika. Povedala je, kaj vse omogoča status študenta, spregovorila je tudi o mednarodnem sodelovanju in izmenjavah. Podala je številne informacije, ki bodo mladim v pomoč ob odločitvi za študij v Sloveniji.


Barbara Hanuš