48. Festival narodno-zabavne glasbe "Števerjan 2018" - Slovene folk-pop music festival in Italy

datum: 22.05.2018

kategorija: Novice društev - zamejci

Spoštovani,
Slovensko Katoliško Prosvetno Društvo "F. B. Sedej" pripravlja tudi letos Festival narodno-zabavne glasbe, ki bo 48. po vrsti in se bo odvijal od 6. do 8. julija med Borovci v Števerjanu. Festival ima dolgoletno tradicijo, saj je nastal na pobudo članov ansambla Lojzeta Hledeta in tedanjih članov društva daljnega leta 1971 in se je nepretrgano odvijal vsako leto vse do danes ter tako postal prepoznaven širom naokoli. Na festivalu nastopajo različni ansambli, ki gojijo slovensko narodno-zabavno glasbo in v njej ustvarjajo nove melodije. V uspešno pripravo dogodka je vloženega veliko truda in požrtvovalnosti vsakega posameznega člana društva, ki več mesecev temu skupnemu projektu brezpogojno posveča svoj prosti čas.
MultiMedijski Center društva "F.B.Sedej" skrbi, da sta Festival in delovanje društva prisotna in širše dostopna na socialnih omrežjih in na spletu. Med njegovimi zadolžitvami štejemo tudi neposredno predvajanje Festivala v živo, s katerem želijo vzbuditi med poslušalci zanimanje in jih s čim bolj kvalitetnim prenosom privabiti v bodoče med Borovce v Števerjan. Z željo po izboljšavi le-tega smo se zato letos odločili za zbiranje sredstev preko platforme množičnega financiranja (crowfunding).

V upanju, da boste tudi vi prepoznali vrednost našega projekta in se boste odločili za posredovanje vašega daru, se vam vnaprej iskreno zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo