OBISK ŠTAJERSKE IN PRLEKIJE

datum: 04.09.2018

Po večmesečnem uspešnem volonterskem delu je potreben kratek počitek za osvežitev in pridobitev moči za nadaljevanje dela, kajti do konca leta je potrebno realizirati še precej programov. Društvo je navezalo stike z mnogimi slovenskimi mesti in ustanovami s katerimi imamo skupne programe.

V petek, 24. avgusta je bilo osem članov Društva Slovencev Triglav Banjaluka na tridnevnem obisku na Štajerskem in v Prlekiji. V programu, ki ga je ob času našega bivanja sestavil za nas naš prijatelj in gostitelj mag. Dušan Tomažič, so bila vključena, srečanje z županom občine Hoče - Slivnica dr. Markom Soršakom, z županom mestne občine Maribor dr. Andrejem Fištravcem in v Ormožu z direktorjem radia Prlek Petrom Kiričem.

010   zupan_hoce

Pogovori, ki smo jih imeli so potekali najprej o našem delu, načrtovanju skupnih programov, predvsem na področju šolstva in kulture. Glede na to, da Dušan Tomažič ni zgolj geograf, temveč tudi novinar, smo ob sprehodu po Mariboru odgovarjali na vprašanja novinarjem časopisa Večer in tudi televizijsko snemanje RTV Slovenija studia Maribor ni izostalo.

zupan_maribor