Koncert Pevskega zbora „SANJE“ iz Nove Gorice v Zadru

datum: 14.10.2019

Slovensko kulturno društvo „LIPA“ Zadar je organiziralo koncert Kulturnega društva Sanje iz Nove Gorice. V sklopu turneje po Dalmaciji so nastopili v Multimedijalni dvorani Mestne knjižnice Zadar v petek 27. septembra 2019.

Kulturno društvo SANJE se je na svoji turneji po Dalmaciji najprej zaustavilo v Zadru. Po toplem vremenu so gosti iz Slovenije  uživali ob morju, sprehodih in ogledu mesta Zadra s strokovnim vodičem.

Lipa   Lipa

Zvečer je v multimedialni dvorani Gradske knjižnice Zadar KD „SANJE“  organiziran uspešen koncert, ki je nam, članom „LIPE“ in gostom prinesel slovensko atmosfero. Ženski zbor „SANJE“ nas je razveselil s tradicionalnimi slovenskimi napevi, mešani zbor AmorVincit je predstavil slovensko zborovsko petje, moški zbor nas je ganil s skladbo „Slovenec sem“. Polna dvorana se je posebno navdušila s Vokalno instrumentalno skupino mladostnih upokojenk s kitarami in z napisi „never say never“. Predsednica KD Sanje je ga. Klara Makovec, ki poskrbi, da je vse dobro organizirano, zborovodkinja Ingrid Kragelj pa, da iz pevk in pevcev izvabi najboljše in najlepše glasove, kar jih premorejo.

Lipa

Po koncertu smo se pri zakuski družili z gosti in jih v veselem razpoloženju spremili do autobusa, ki jih je, upamo zadovoljne,  odpeljal do naslednje  točke njihove turneje.

sanje

S srečanji z rojaki, s pesmijo in druženjem ohranjamo povezavo s Slovenijo in smo hvaležni vsem, ki nam s svojim kulturnim delovanjem  posredujejo delček domovine.

Katarina Bezić