Slovensko društvo "TRIGLAV" Bitola

• Predsednik: Tanja Franc
  • Datum ustanovitve: 08.11.2007
  • Število članov: 71
  • Opis: Društvo deluje v podnajemniškem prostoru. Število članov se postopoma zvečuje. V sklopu društva deluje dopolnilni pouk slovenskega jezika. Najmlajši učenec je prvošolec (6 let).

Poleg rednih srečanj smo pripravili razne projekte s katerimi bomo predstavili našo deželo Makedoncem. Projekti so iz področja kulture in športa.

Imamo skupne projekte s katoliško cerkvijo v Bitoli.

Smo v rednih kontaktih z našo ambasado v Skopju. Enkrat mesečno nas obišče generalni konzul G. Tomaž Trobentar in administrativna atašejka ga. Jelka Bauman iz našega veleposlaništva. Z njima rešujemo tekoča vprašanja društva in članov našega društva. Pogosto se obiska udeleži tudi naš veleposlanik nj. eks. Alain Brian Bergant ki nas obvešča o dogodkih iz domovine.
  • Koledar srečanj: Redna srečanja so vsak četrtek.
    Ostala srečanja so povezana z prazniki (Velika noč, 8. februar, 25. junij, Miklavž, Božič...) in z aktivnostimi, ki so navedeni v programu dela društva (majski piknik, izlet na Pelister, srečanja z drugimi društvi– France Prešeren iz Skopja...).

Nazaj na seznam