Slovenski klub v Perthu

• Datum ustanovitve: 29. julij 1978
  • Število članov: 78
  • Opis:

Majhna skupnost pribl. 500 slovenskih rojakov se je leta 1955 začela dobivati v Osbourne Parku v Perthu. Povezal jih je doktor Mikula, ki je bil tam nameščen kot katoliški duhovnik.

Sanje slovenskih rojakov so se uresničile 29. julija 1978, ko je bil ustanovljen Slovenski klub.

Potrebnega je bilo veliko trdega prostovoljnega dela in vztrajnosti, da se je nabralo dovolj prispevkov za nakup prve stavbe leta 1983, to je bila stara kinodvorana v Guildfordu, ki so jo spremenili v Slovenski klub Perth. Slovenski rojaki so bili nanjo zelo ponosni in tam so bili dobrodošli vsi Slovenci.

Žal se je s časoma članstvo zaradi staranja njeniih članov zmanjšalo in tako je stvaba postala za klub prevelika. Leta 2006 je bila sprejeta odločitev o nakupu manjše in novejše stavbe v Embletonu, ki je bolj primerna glede na število članov kluba.

Klub je odprt ob nedeljah med 15 in 19. Prireditve kluba se organizirajo štirikrat letno. Kuhinja obratuje, kadar potekajo druženja in ples, bar je odprt vsako nedeljo.

• Koledar srečanj:

Klub je odprt vsako nedeljo med 15. in 19 .uro.

• Zabave s plesom potekajo v februarju, maju, oktobru in decembru;

• miklavževanje poteka 6. decembra;

• praznovanje dneva državnosti.

Klub je na razpolago članom in njihovim družinam za praznovanje rojstnih dnevov, porok, sedmin in podobnih prireditev.

Nazaj na seznam